Om tävlingen

Borås Night Trail är ett traillopp som grundades 2016 och går i skogarna kring Borås under lördagskvällen den 5 oktober 2019. Tävlingsarenan är vid Kypegården där även tävlingens start och mål är. Du som deltar kommer behöva ha en pannlampa. Banan kommer vara tydligt utmärkt med reflexer.

Tävlings-PM finns publicerat här!

Preliminär startlista finns här!  (uppdaterad 2 oktober)

Nummerlappsutdelning och efteranmälan sker från kl 17.00 på tävlingsdagen 5/10 på tävlingsarenan vid Kypegården. I samband med nummerlappsutdelningen får du även din reflexgympa-påse. Starten går kl 19.15 för 15 km och kl 19.30 för 6 km.

Ordinare anmälan fram till söndag 29/9. Efteranmälan mot förhöjd avgift, från 30/9 fram tills tävlingsdagen. Vid efteranmälan på plats sker betalning kontant eller via Swish till efteranmälningspris fram till kl 18.45.

Det finns två olika banlängder; 6 km och 15 km. Banan är måttligt kuperad och består delvis av tufft underlag varvat med lättlöpta partier. 6km är mindre kuperad än vad 15km är. Den långa banan (15 km) består av två slingor och man varvar därmed vid Kypegården efter första slingan. Vätska kommer erbjudas vid två tillfällen för 15 km-banan och vid ett tillfälle för 6 km-banan. 15-km banan har en maxtid på två timmar för den första slingan som är 9 km. Funktionärer meddelar löparen vid varvningen om maxtiden överskridits. Måste man bryta loppet under banan är det väldigt viktigt att meddela detta till någon av funktionärerna som kommer stå längs banan.

Priser både lottade och till de främsta i de fyra klasserna samt till bästa Night Team från våra samarbetspartners.

Parkering finns i samband med arenan. Tänk på miljön och samåk gärna eller ta er med buss till närmsta hållplats; Borås margaretagatan.

Det kommer finnas tillgång till dusch, bad och bastu i Kypegården efter loppet. Vi har ingen väskförvaring men plats att lägga sin väska finns på arenan, på egen risk.

Bilden nedan visar hur det såg ut strax efter starten 2016. Gör dig redo för ett annorlunda löplopp och en häftig upplevelse!

kopia-av-dsc_0609